בקשה למינוי אפוטרופוס תהיה חיונית בשעה שאדם זקוק להגנה על ענייניו וצרכיו השונים ואינו מסוגל לדאוג להם מפאת מצבו הבריאותי. בקשה זו מוגשת על ידי קרובי המשפחה של החסוי או על ידי נציג מטעם היועץ המשפטי לממשלה. חשוב לציין כי בקשה זו חייבת להיות מנומקת היטב ולכלול את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים אשר יצדיקו את מינוי האפוטרופוס. לקבלת הסיוע המשפטי הנחוץ בתחום זה, צרו קשר עם עוה"ד ענבל כספי גאון אשר בעלת ניסיון של כעשור בתחום.
בשלב הראשון חשוב להבין כי תפקידו של האפוטרופוס הוא לשמור על טובתו על החסוי, לפעול בתום לב וללא משוא פנים. על האפוטרופוס מוטלת אחריות רבה, זאת בין אם מדובר על טיפול ומתן המענה לצרכיו הבריאותיים וההחלטות הקשורות לגופו של החסוי, בין אם מדובר על אפוטרופוס אשר יטפל בענייניו הכספיים ובין אם מדובר באחריות על שני התחומים יחדיו.
בעת הגשת בקשה למינוי אפוטרופוס לבית המשפט לענייני משפחה, חשוב יהיה להיעזר בשירותיו המקצועיים של עו"ד מנוסה בתחום אשר יוודא כי הבקשה תכלול את כל הנדרש. זאת לרבות הנקודות הבאות:
הרכבו של הסכם זה יכלול את חלוקת הרכוש מראש לצד התייחסות מפורטת להיבטים כלכליים שונים בחיים המשותפים של בני הזוג, משמורת ילדים ואף תשלום מזונות. הסדרתן של הסוגיות השונות הללו הינה חיונית לשם הימנעות מסכסוכים משפטיים מתישים במידה וייפרדו בעתיד.
את עריכתו של הסכם ידועים בציבור מומלץ יהיה לערוך בשלב מוקדם ככל הניתן במערכת היחסים שבינכם. אמנם המחשבה על יצירתו של הסכם זה אינה קוסמת לרבים, אך חשוב יהיה להבין כי ברגע שנפלה ההחלטה לחיים משותפים, הסכם זה יכול לעזור לעשות סדר בבלגן ולאפשר לכם להמשיך וליהנות מן הקשר הזוגי שלכם ללא חשש.
על מנת לוודא כי הבקשה תוגש בצורה הנכונה ותתקבל על ידי בית המשפט, חשוב יהיה להיעזר בשירותיו של עורכי הדין אשר בעלי ניסיון בתחום ויאפשרו להשלים את ההליך בצורה המסודרת והמהירה ביותר.