דיני המשפחה בעולם המשפט הם מורכבים. הם נוגעים בלא מעט דברים אישיים ולא פעם מדובר בדיני נפשות של ממש, במקרים בהם ההשלכות יכולות להיות מרחיקות לכת עבור אחד מהצדדים. איתור עורכת דין לענייני משפחה בחיפה לא מתחיל ונגמר באיתור בעלת מקצוע עם ניסיון רב, אלא גם כזו שיכולה לספק תמיכה נפשית ללקוח או הלקוחה שלה, בכדי שיעברו את התקופה הזו עם כמה שפחות נזק.
עיקר עבודתה של עורכת דין לענייני משפחה בחיפה כמו גם בכל מקום אחר היא בתחום הגירושין. היא תייצג את הצד ששכר את שירותיה ותנסה לסייע לו לקבל כמה שיותר, מה שרלוונטי הן בתחום ההורי והן בתחום הכלכלי.
בתחום ההורי, יש את כל מה שנוגע לחלוקת המשמורת, הסדרי ראייה ומזונות ילדים ובתחום הכלכלי יש את חלוקת הרכוש המשותף כמו גם את מזונות האישה. עבודת עורכת הדין היא לשכנע את בית המשפט שהדרישות של הלקוח או הלקוחה אותם היא מייצגת, הן המוצדקות.
הליך גירושין לא חייב להיות מכוער ולא חייב לכלול בתוכו סצנות מעולם סדרות המשפט האמריקאיות שכולנו מכירים. הליך גירושין יכול להיות גם תוך הסכמה על נושאים רבים בין שני הצדדים, מה שקורה בדרך כלל אם יש הליך של גישור. עורכת דין לענייני משפחה בחיפה כמו בכל מקום אחר יכולה להיות כזו שהוסמכה לגשר, יכולה להיות זו שתצליח להשיג כמה שיותר הסכמות בין שני הצדדים, להוריד את גובה הלהבות ולאפשר לשני הצדדים להיות מרוצים.
ההפך מגירושין היא כמובן ברית הנישואין אך יש לא מעט זוגות שמעדיפים לא להתחתן בנישואין דתיים אלא מעוניינים לחיות ביחד כידועים בציבור בלבד. במקרה כזה כדאי מאוד לנסח הסכם לחיים משותפים – הסכם שייצר בטחון לכל אחד מהצדדים, יוכיח את הזויות שלהם ויאפשר להם ליהנות מהטבות רלוונטיות, ולהיעזר באשת מקצוע בתחום זה.
בני זוג שהגיע להחלטה הדדית להתגרש, יכולים לעשות זאת בצורה מהירה ופשוטה יחסית עבור שני הצדדים. עליהם להגיש לרבנות בקשה לגירושין, כדי שמדינת ישראל תוכל להכיר בכך ולשנות את הסטטוס המשפחתי באופן רשמי.
אם רק אחד מבני הזוג רוצה לסיים את הקשר, הבקשה לגירושין הופכת מבחינת בית הדין הרבני לתביעת גירושין. על הצד היוזם להעלות בפני הדיינים עילה מספקת לגירושין, כדי שאלו יקבלו את תביעתו.
בני זוג מתגרשים יכולים לחתום על הסכם הדדי, הקובע כיצד תתבצע הפרידה בפועל מבחינת חלוקת הרכוש, החזקת הילדים ועוד. ההסכם מנוסח בהתאמה אישית לבני הזוג, כדי שיטיב עם כל צד במשך שנים ארוכות ויאפשר להם לצאת לדרכם עם מינימום רעשי רקע.
גישור הוא כלי ליישוב סכסוכים ולסיום מחלוקות בין בני זוג ובכלל. טרם מגיעים למאבקים משפטיים ולפסיקות דין אכזריות, יושבים בני הזוג בשולחן הדיונים ומשוחחים בדרכי שלום כדי לעלות על דרך המלך. השאיפה היא לאו דווקא למנוע את הגירושין, אלא להוציאו לפועל בצורה המכבדת, המהירה והיציבה ביותר שניתן.
במסגרת הגירושין, ההורים נפרדים לדרכם ועוברים להתגורר בבתים שונים. כתוצאה מכך, יש להחליט אצל מי מהם יגורו הילדים המשותפים ובמילים אחרות מי מהם יקבל כחלק מהסכם הגירושין. החלטה זו כדאי לקבל כחלק מהסכם הגירושין, או שתגיע להכרעת בית המשפט.
מחובתו של הגבר לשלם דמי מזונות לגרושתו (מזונות אישה), וגם לילדים עד גיל 18 אם ישנם כאלה במשוואה (מזונות ילדים). חובה זו מוטלת עליו גם אם הוא מובטל, פושט רגל או סובל מקשיים פיזיים כאלו ואחרים. אי-תשלום המזונות עלול לעלות לגבר בעונשים שונים המגיעים לכדי מאסר. עם זאת, פסק דין תקדימי מ-2017 קבע כי "במקרה של משמורת משותפת, ואם בני הזוג הגרושים הם בעלי הכנסות דומות, הרי שעבור ילדים מגיל 6 ואילך, לא ישולמו דמי מזונות" (למידע נוסף).